top of page

Hoe wandelcoaching helpt als je nooit stopt met piekeren

  • bartbuelens
  • 23 apr
  • 2 minuten om te lezen



Door Bart 23/04/2025


Heb je het gevoel dat je hoofd constant aanstaat? Gedachten die maar door blijven razen, een onophoudelijke stroom van zorgen, planningen, twijfels en ideeën die nooit lijken te stoppen? Het kan voelen alsof je in een eindeloze achtbaan van gedachten zit, zonder dat er ooit een moment van stilte is. Wanneer je brein overuren draait, komt je zenuwstelsel nauwelijks tot rust, wat kan leiden tot stress, vermoeidheid,  en zelfs burn-out. Het gebeurt steeds vaker, ook al op jonge leeftijd. Het lichaam roept ons letterlijk een halt toe: het vertelt ons dat we het op deze manier niet meer volhouden.


Veel mensen zouden vandaag mee op de achtbaan springen en bijvoorbeeld ook een blog zoals deze laten schrijven door artificiƫle intelligentie. Toch neem ik graag de tijd om even te vertragen, verstillen, en deze post te schrijven. De gejaagdheid die ik zelf vroeger ook voelde, is ondertussen bijna helemaal uit mijn leven verdwenen.


Wat als je je gedachten kan ordenen en de rust vindt die je zo hard nodig hebt? Als wandelcoach bied ik je deze mogelijkheid.



Het Osbroek in Aalst: De natuur vertraagt

Toegang aan het Osbroek

Zeven uur ā€˜s ochtends, de dauw trekt zich als een wit licht over het bos. Ik schuifel stap voor stap door de bladeren en ruik de aarde. Verschillende grote oude bomen vormen samen ƩƩn grote kruin… Dagelijks wandel ik in het Osbroek in Aalst. Ik ben een echt buitenmens. De reis die ik zelf maakte van mijn hoofd naar mijn hart, van enkel denken naar voelen, wil ik daarom graag anderen aanreiken op deze plaats. Ik hoop de veerkracht van het Osbroek met iedereen te delen en daarmee mensen te inspireren: dat het echt mogelijk is om alle druk die we voelen en het idee dat we alleen maar moeten, kunnen los laten.


Wandelcoaching is niet zomaar een gesprek dat toevallig buiten plaatsvindt. Het is een begeleid proces waarbij ik de natuur en mijn ervaring als Gestalt counselor actief inzet. Wandelcoaching helpt je niet alleen om je geest tot rust te brengen, maar biedt ook een kans voor introspectie. Terwijl je wandelt, kan er namelijk ruimte ontstaan voor verstilling, reflectie en mentale helderheid. Onze sessie samen, biedt de gelegenheid om de oorzaken van je gedachtenstroom te onderzoeken en oplossingen te vinden. Het is een kans om opnieuw in contact te komen met wat echt belangrijk voor je is en om de balans in je leven te herstellen.


Het bos vertraagt. Het geluid van de wind, het ruisen van de bladeren en de frisse lucht maken dat het zenuwstelsel kan ontspannen. Dit helpt om eerlijker te zijn naar jezelf en meer in contact te komen met wat je echt dwars zit.



Voor wie werkt wandelcoaching goed?

Wandelcoaching is bijzonder effectief voor mensen die:

  • Veel piekeren

  • Zich vaak verantwoordelijk voelen en moeilijk hun grenzen bewaken

  • Perfectionistisch zijn en altijd ā€˜aan’ staan

  • Gevoelig zijn voor prikkels en snel overbelast raken

  • Snakken naar rust en overzicht, maar niet weten waar te beginnen


Het is laagdrempelig en toegankelijk voor wie behoefte heeft aan praktische, maar diepgaande begeleiding.


Zet vandaag je eerste stap

Plan een gratis kennismakingsgesprek via bartbuelens.beĀ en ontdek zelf hoe wandelcoaching in de natuur je kan helpen om minder te piekeren en je geest te kalmeren.



Ā 
Ā 
bottom of page